Iconos cabecera

Highlights

  • To the Airport & train on bus To the Airport & train on bus
    Reus Airport & AVE train station bus timetable
  • T-12 CardT-12 Card
    For boys and girls from 4 to 12 years old

Velèctric arriba a la 3a edició amb Reus com a referent en mobilitat elèctrica (21/05/2018)

“Velèctric” la mostra del vehicle elèctric i híbrid de Reus arriba els dies 25 i 26 de maig a la seva tercera edició amb la ciutat consolidada com a referent en l’aposta municipal per la mobilitat elèctrica. La regidoria de Medi Ambient i Ocupació, els concessionaris de cotxes i empreses vinculades a la mobilitat elèctrica tornen a sumar esforços per acostar a la ciutadania els vehicles menys contaminants.

La mostra es durà a terme a la plaça de la Llibertat, en el marc de les accions que l’Ajuntament desenvolupa per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat. El Velèctric estarà obert divendres, de 17:30 a 21:00h, i dissabte de 10:30 a 14:00 i de 18:00 a 21:00h. La inauguració oficial serà el divendres a les 19.00h. La iniciativa pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i C02, ni sorolls mentre circulen.

Reus, referent en mobilitat elèctrica
Reus disposa de 20 estacions de recàrrega, ubicades en 11 punts de la ciutat: als 8 pàrquings municipals i 3 de superfície, a la plaça de la Llibertat, a l’àrea de zona blava de la Riera Miró i un ubicat davant de l'Edifici Tecnoparc, on hi ha el viver d'empreses tecnològiques i les instaŀlacions de firaReus. La darrera s’ha instaŀlat al Pavelló Olímpic Municipal: i enguany està previst instaŀlar dos nous punts més, a la zona de l’estació de trens, i a l’avinguda de Països Catalans, a la cruïlla amb el carrer de l’Argentera.

L’aposta municipal per la mobilitat elèctrica també hi és per la via de les bonificacions. La càrrega a la xarxa municipal és gratuïta, i els vehicles elèctrics aparquen amb un descompte del 50% als pàrquings municipals. Enguany continua vigent la bonificació del 75% de l’impost de vehicles per a vehicles elèctrics. En el cas de vehicles híbrids, el descompte és del 75% el 1r any i del 65% la resta. Segons dades municipals, el 2017 es van beneficiar de les bonificacions 33 vehicles elèctrics i 84 vehicles híbrids.

La mostra compta enguany amb 18 expositors, 7 dels quals no han participat en les edicions anteriors. Els visitants podran provar diferents modalitats de vehicles elèctrics, híbrids, o que utilitzen el gas com a combustible.

Font: Ajuntament de Reus

Velèctric arriba a la 3a edició amb Reus com a referent en mobilitat elèctrica

[Back to news]

 
Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona