Iconos cabecera

Highlights

  • To the Airport & train on bus To the Airport & train on bus
    Reus Airport & AVE train station bus timetable
  • T-12 CardT-12 Card
    For boys and girls from 4 to 12 years old

Territori i Sostenibilitat presenta els resultats de l'exprés.cat al congrés Cities for Mobility, a Stuttgart (26/06/2018)

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha presentat els resultats de la xarxa d’autobusos d’altes prestacions, exprés.cat, al 9è Congrés internacional Cities for Mobility, celebrat aquesta setmana a Stuttgart. El Departament ha estat convidat per Eurocities, una xarxa de ciutats i regions europees fundada l’any 1986 per intercanviar experiències i idees en diferents àmbits.

Les primeres línies exprés.cat es van posar en funcionament l’any 2012 i ara ja n’hi ha 36 repartides per tot el territori. L’any 2017 els exprés.cat van transportar 16,18 milions de viatgers, el que suposa un 58% més que l’any 2016, quan el nombre d’usuaris va ser de 10,26 milions. Aquest increment s’explica tant per l’augment de la demanda com per la posada en servei de noves línies. Concretament, l’any passat en van entrar en funcionament 6, repartides per tot el territori, que s’afegien a les 30 que ja donaven servei des de l’any 2012. L’increment mitjà de viatgers en aquests 36 corredors l’any 2017 ha estat del 9,6%.

A banda de l’increment de l’oferta, la incorporació dels serveis a la xarxa exprés.cat comporta un seguit d’avantatges per als usuaris, com ara millores en la informació, comoditat i capacitat dels serveis.

En aquest 9è congrés s’han presentat també altres exemples de bones pràctiques en la mobilitat, com el sistema avançat d’assistència en la conducció dels autobusos urbans de Terrassa, el sistema de transport flexible d’Stuttgart o les millores introduïdes en el transport públic en un context de creixement de la població d’Stockholm. Així mateix, s’han donat a conèixer experiències relatives al planejament del transport a les ciutats de Joinville (Brasil) i Abuja (Nigèria).

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

Territori i Sostenibilitat presenta els resultats de l'exprés.cat al congrés Cities for Mobility, a Stuttgart

[Back to news]

 
Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona