Iconos cabecera

Highlights

  • To the Airport & train on bus To the Airport & train on bus
    Reus Airport & AVE train station bus timetable
  • T-12 CardT-12 Card
    For boys and girls from 4 to 12 years old

L’ús de codis QR per part de Reus Transport, premiat al Fòrum de Noves Tecnologies en el Transport (04/04/2019)

L’experiència en l’ús de codis QR com a bitllets de transport en els autobusos de Reus Transport ha estat premiada per l’associació ITS Espanya, el Fòrum de Noves Tecnologies en el Transport. L’ús de codis QR al transport urbà és un sistema innovador i pioner que s’emmarca en els projectes Smart City que desenvolupa l'Ajuntament de Reus.

El guardó reconeix el projecte desenvolupat per l’empresa municipal Reus Transport per accedir a l’autobús amb codis QR que ara es fa servir en diverses ocasions durant l’any com a mesura per promoure l’ús del transport públic. Per exemple, durant la Setmana de la Mobilitat amb viatges gratuïts a través de codis QR per als estudiants de Secundària, pel bus gratuït de Tots Sants, durant alguns congressos de FiraReus, etc. Un codi QR a la polsera i a l’app de Visit Reus també permet viatjar amb els busos de Reus Transport sense necessitat d’emetre cap bitllet.

Reus Transport va començar a fer servir codis QR per accedir a l’autobús en el marc del Campionat del Món de patinatge artístic REUS 2014, quan es va incorporar un codi QR a totes les acreditacions identificatives dels participants que el permetia accedir i viatjar amb el transport urbà durant el campionat.

El premi s’ha atorgat aquest dimecres 3 d’abril a Madrid, en el marc del XIX Congrès Espanyol sobre Sistemes Inteŀligents de Transport organitzat per ITS Espanya. Entre la resta d’institucions premiades enguany, destaca el Servei Català de Trànsit, l’Ajuntament de Madrid, la Diputació foral de Guipuscoa, AENA.

El Fòrum de Noves Tecnologies en el Transport és una associació sense ànim de lucre fundada el 2002 amb l’objectiu d’esperonar al sector públic, privat i acadèmic relacionat amb els Sistemes Inteŀligents de Transport, per fer més segura, sostenible i eficient la mobilitat de persones i mercaderies a través dels diferents mitjans de transport.

Font: Ajuntament de Reus

L’ús de codis QR per part de Reus Transport, premiat al Fòrum de Noves Tecnologies en el Transport

[Back to news]

 
Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona