Iconos cabecera

Highlights

  • To the Airport & train on bus To the Airport & train on bus
    Reus Airport & AVE train station bus timetable
  • T-12 CardT-12 Card
    For boys and girls from 4 to 12 years old

Territori i Sostenibilitat destina 14,6 MEUR a la millora continuada de la xarxa viària del Camp de Tarragona (17/06/2019)

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat al Parlament de Catalunya una inversió de prop de 430 MEUR els pròxims quatre anys per a desenvolupar un model innovador en la gestió del manteniment i conservació dels 6.000 quilòmetres de carreteres de la seva titularitat. “Engeguem un nou model de conservació de la xarxa viària basat en la millora continuada i la modernització i dupliquem la dotació pressupostària: 107 MEUR anuals”, ha exposat el conseller.

En aquest sentit, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació, per un import de 14,6 MEUR, de dos contractes per a la millora continuada de la xarxa de carreteres del Camp de Tarragona. Aquests contractes s’emmarquen en els 17 que el Departament ha obert per a tot Catalunya i corresponen als primers dels 52 que impulsarà fins a finals d’any per un valor total de prop de 430 MEUR.

Ara es liciten els contractes que corresponen a conservació d’obra civil, senyalització vertical i barreres de seguretat a les carreteres adscrites als 17 àmbits de conservació (parcs de carreteres) en què està dividit el territori, dos dels quals al Camp de Tarragona. Aquests contractes, en concret, suposen una inversió de 137 MEUR a tot Catalunya. Per àmbits territorials, aquesta dotació està distribuïda tenint en compte les característiques i longitud de la seva xarxa viària, del territori, i de la tipologia de tasques que s’hi han de realitzar. Pel que fa al Camp de Tarragona, aquesta és la distribució segons els seus dos àmbits de conservació:

Àmbit de conservació Import (MEUR)
Montblanc 7,1
Reus 7,5
TOTAL 14,6 MEUR


300 MEUR més a tot Catalunya

A més dels contractes que ara s’han impulsat per un valor de 137 MEUR, el Departament licitarà fins a finals d’any actuacions per un import total de prop de 300 MEUR per a millora continuada de la xarxa viària. Aquestes actuacions corresponen als 35 contractes següents:

· Deu contractes de conservació de ferms, per un import de 101,6 MEUR
· Sis contractes de conservació d’estructures, per un valor de 29,5 MEUR
· Sis contractes de conservació d’actius geotècnics, amb una inversió prevista de 29,7 MEUR
· Tres contractes de conservació integral: als túnels que gestiona la Generalitat (per exemple: Amadeu Torner, Parpers, Bracons, Oliana...), a les carreteres de la zona de Barcelona est (C-17 i vialitat annexa) i de la zona Barcelona oest (C-58 i vialitat externa). El pressupost és de 108,3 MEUR
· Cinc contractes de conservació de senyalització horitzontal a les demarcacions de Barcelona, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Girona, per un valor de 14,3 MEUR.
· Cinc contractes de conservació d’enllumenat i instaŀlacions semafòriques a les demarcacions de Barcelona, Tarragona, Terres de l’Ebre, Lleida i Girona, amb una inversió de 8 MEUR.

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

[Back to news]

 
Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona