Iconos cabecera

Destaquem

  • A l’Aeroport i al tren en bus A l’Aeroport i al tren en bus
    Horaris bus Aeroport de Reus i estació tren AVE

Passos de vianants amb sensors i senyalització LED, nou projecte de Reus Smart City (15/05/2017)

L’Ajuntament de Reus continua amb la implantació de solucions innovadores per millorar la mobilitat a la ciutat en el marc del Pla Reus Smart City, ara amb la sensorització i senyalització LED de sis passos de vianants per fer-los més visibles i segurs. De moment s’ha adaptat un pas de vianants a la plaça de la Llibertat per veure com funciona i la previsió és actuar en cinc passos més en aquesta primera acció.

Els treballs consisteixen en senyalitzar el pas de vianants amb balises lluminoses instaŀlades a l’asfalt, delimitant el pas i de manera visible per als conductors. Les llums són de tecnologia LED i d’alta lluminositat i estaran enceses tot el dia de color blau. El sistema es completa amb la coŀlocació de sensors detectors de presència a les voreres i, quan un vianant s’aproxima al pas per creuar, els llums LED canvien de color i passen del blau al vermell per cridar l’atenció del conductor.

Els propers passos de vianants on s’actuarà estan situats a la mateixa plaça de la Llibertat –a les cantonades amb el carrers Ample i de l’Amargura–, a l’avinguda de Sant Jordi –un en cada sentit, just davant de la plaça de l’Univers– i a l’avinguda de Castellvell –a la plaça d’Almoster. Els treballs tenen un pressupost global de 30.000 euros (iva inclòs) i els executa l’empresa IGS Software.

El regidor d’Urbanisme i responsable de Reus Smart City, Marc Arza, afirma: "Pel que fa a l’experiència en la gestió de sensors, Reus ha desenvolupat aplicacions en mobilitat inteŀligent o smart mobility, àmbit en el qual s’ha convertit en referent. Estem aplicant una solució a mida per la ciutat, fruit de l’experiència en sensors d’aquest tipus a l’àrea de zona blava de la Riera Miró o a les parades de taxi. A altres ciutats també hi ha passos iŀluminats però amb solucions més cares. Si la resposta és positiva, aviat incorporarem aquesta tecnologia a més passos de vianants.»

Reus, referent en l’àmbit de la mobilitat
La ciutat disposa de sensors als pàrquings municipals que informen de places lliures i ocupades, fàcilment identificables pel conductor. Aquesta informació permet millorar la gestió dels aparcaments i facilita que l’usuari tingui la informació per avançat: a través d’apps que informen de l’ocupació dels diferents aparcaments; d’aquesta manera el conductor pot planificar la seva ruta d’una manera més eficient.

Una altra experiència és la instaŀlació de sensors que informen de l’estat del trànsit en punts clau. Això permet reduir el nombre de vehicles al centre urbà i es pot supervisar el trànsit en temps real amb càmeres connectades al sistema, que informen de la velocitat mitjana o del nombre de vehicles en circulació. Aquesta informació també es facilita a l’usuari a través d’unes pantalles instaŀlades al carrer de manera que el conductor pot canviar de ruta en cas de congestió.

I també cal afegir-hi la sensorització de la zona de càrrega i descàrrega de la plaça de la Pastoreta i de la parada de taxis de la plaça de la Llibertat, que permeten el control remot de les ocupacions.

Font: Ajuntament de Reus

Passos de vianants amb sensors i senyalització LED, nou projecte de Reus Smart City

[Tornar a Notícies]

 
Carrer d' Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona