Iconos cabecera

Destaquem

  • A l’Aeroport i al tren en bus A l’Aeroport i al tren en bus
    Horaris bus Aeroport de Reus i estació tren AVE

Comencen les obres per convertir en illa de vianants el tram final de l’Avinguda Carles Buïgas de Salou (15/05/2017)

Avui dilluns 15 de maig s’inicien els treballs de condicionament per convertir un tram de l’avinguda de Carles Buïgas, des del c/ de Murillo fins al c/ de Saragossa, en zona de vianants. Els treballs, que s’allargaran durant 4 setmanes aproximadament, consistiran en pintura d’elements identificatius (cercles grocs) a voreres i calçada; instaŀlació de 400 elements de senyalització mitjançant bidons (també de color groc) que faran la funció de delimitació de l’espai exclusivament per a vianants respecte del vial de servei; instaŀlació d’iŀluminació provisional addicional; i ubicació de nous espais per aparcament de bicicletes. Amb aquests treballs, s’inicia doncs, una prova pilot a una de les zones més transitades i comercials del municipi especialment durant la temporada turística i que pretén afavorir la comoditat dels vianants tot iniciant un canvi d’hàbits a una de les artèries principals de Salou. L’objectiu principal d’aquesta actuació és donar prioritat als vianants, on actualment només hi ha un 30% de la superfície destinada a passeig, vers els vehicles en un entorn d’alta demanda i intensitat d’ús durant els mesos d’estiu.

Com ha explicat el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, “per naturalesa de la intervenció, aquest tram de l’avinguda quedarà, per tant, tancat a la circulació rodada, excepte un carril reservat per als veïns que tinguin aparcament privat i per a vehicles de servei i emergència; per tant garantint que els veïns puguin accedir al seu domicili”. A més, finalment, s’ha aconseguit traslladar les dues parades del servei de transport públic que hi havia al tram: així, la del Carles Buïgas número 7 (davant de l’estanc) es trasllada al C/ de Barbastre, cantonada amb el passatge de la Jota; i l’altra, la de davant del Parc de la Ciutat, es trasllada a l’alçada del solar de l’antiga urbanització Miraflores (al costat de la parada de taxis).

Per la seva part, l’alcalde Pere Granados ha explicat que: “crearem un tapís de cercles grocs que donarà una sensació de major amplitud a la vorera ja que s’extendran a l’actual calçada i, per delimitar el pla vertical entre vehicles i vianants instaŀlarem un conjunt de bidons que donaran visibilitat i alhora protegiran al vianant”. Els bidons, afegia, es coŀlocaran a poca distància de manera que sigui una mida suficient per impedir l’aparcament de vehicles entre ells. Finalment, clavats als bidons hi haurà uns pals lumínics que remarcaran el caràcter festiu de l’operació i augmentaran la seva visibilitat a la nit. La imatge resultant serà la d’un corredor lineal que coincideix amb els nous dominis del vianant.

Reordenació d’aparcaments

Amb el tall del trànsit i la conversió en zona de vianants també hi haurà un conseqüent trasllat de places d’aparcament de zona blava. Així, l’àrea de mobilitat de l’Ajuntament de Salou ha dut a terme un estudi per determinar com compensar l’eliminació d’aparcaments en zona blava de Carles Buïgas i carrer Murillo. Així, davant la necessitat de garantir la mobilitat i la rotació de vehicles a la zona, s’habiliten, per compensar, aparcaments en zona blava al carrer de Barbastre. Pel que fa al règim de càrrega i descàrrega i mentre durin les obres es permetrà aquesta activitat en horari limitat. Un cop finalitzades es limitarà de les 8 a les 11 i de les 15.30 a les 17h, com a la resta de zones de vianants del municipi.

Font: Ajuntament de Salou

[Tornar a Notícies]

 
Carrer d' Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona