Iconos cabecera

Destaquem

  • A l’Aeroport i al tren en bus A l’Aeroport i al tren en bus
    Horaris bus Aeroport de Reus i estació tren AVE

Les obres del nou carril bici de l'Arrabassada de Tarragona començaran a l'octubre (20/06/2017)

Les obres del nou carril bici que unirà la Platja del Miracle amb la de l'Arrabassada començaran el proper mes d'octubre. Així ho assegura al Diari de Tarragona el regidor d'Espais Públics de l'Ajuntament de Tarragona, José Luis Martín, que afirma que el consistori ja ha iniciat els tràmits administratius per a dur a terme l'actuació, que està valorada en uns 150.000 euros.

El projecte contempla la posada en marxa d'un carril bici doble i deixar la circulació de vehicles en una sola direcció, que serà en sentit descendent fer-cia l'Arrabassada, de manera que per pujar podrà fer-se per Antibes o la zona de l'Escola Arrabassada . El recorregut total serà de 1,5 quilòmetres i s'espera que pugui posar-se en marxa a principis de 2018, ja que el termini previst d'obres és d'uns tres mesos.

'Una zona esportiva'

José Luis Martín remarca que la zona litoral -especialment la situada entre les platges de l'Arrabassada i El Miracle- «és molt usada a tota hora per part dels tarragonins per fer esport. Per això, ara volem que els ciutadans tinguin preferència en detriment dels vehicles »indica el primer tinent d'alcalde. Martín destaca també que «les platges són els nostres espais verds, pel que volem que els vianants i esportistes tinguin prioritat», motiu pel qual s'eliminarà un dels carrils de circulació.

Així mateix, una altra de les novetats que presenta el projecte és que es suprimiran les zones del passeig en què, a dia d'avui, estacionen els conductors. En una d'elles es situaran zona d'entrenament, molt similar a la que ja existeix al costat de la plataforma del Miracle. En aquest sentit, a l'altra zona es reservaran un espai per a les emergències, si bé aquesta actuació es durà a terme a partir de gener, convertint-se en la segona fase de les obres.

Fa mesos, la Brigada Municipal ja va realitzar una primera actuació a la zona, ja que es va pavimentar la vorera que hi ha entre el Fortí de Sant Jordi i el parc infantil. «Ara l'actuació serà molt més ambiciosa, perquè significa renovar tot el Passeig Rafel Casanovas i transformar aquest pulmó de la ciutat en un espai d'oci» assenyala José Luis Martín.

Reforma de tot el litoral

El nou carril bici de l'Arrabassada es complementarà i donarà continuïtat al nou que l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) posarà en marxa el proper any a conseqüència de la reforma del Passeig del Miracle. Aquesta actuació, que alhora es complementa amb la construcció de la passareŀla, està previst que s'iniciï en breu, amb una inversió de 1,2 milions d'euros.

Quan entrin en funcionament tant el carril bici de l'Arrabassada com el del Passeig del Miracle serà possible anar des de la punta del Far fins a la Savinosa, en un recorregut de gairebé 7 quilòmetres, amb l'única excepció del tram de la plataforma del Miracle i del Fortí de la Reina, que de moment es deixaran com està en l'actualitat.

Font: Diari de Tarragona

Les obres del nou carril bici de l'Arrabassada de Tarragona començaran a l'octubre

[Tornar a Notícies]

 
Carrer d' Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona