Iconos cabecera

Destaquem

  • A l’Aeroport i al tren en bus A l’Aeroport i al tren en bus
    Horaris bus Aeroport de Reus i estació tren AVE
  • SMSS 2017SMSS 2017
    Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2017

L'EMT de Tarragona promou actuacions per millorar l'accessibilitat en les parades (09/08/2017)

L'Empresa Municipal de Transports Públics de Tarragona (EMT) ha emprès, al llarg d'aquest mig any, actuacions enfocades sobretot a millorar l'accessibilitat als vehicles. La més destacada i amb més inversió ha estat la instaŀlació d'andanes que faciliten l'accés de pujada i baixada de l'autobús a les persones amb mobilitat reduïda; això a les parades del Sociosanitari Francolí, al barri de Sant Ramon i a l'Arrabassada.

Una altra acció, destinada a guanyar en accessibilitat, va ser la posada en marxa d'una mesura consensuada amb l'ONCE per tal d'evitar coŀlisions de les persones invidents amb els elements que sobresurten del pal de parada. Aquesta mesura va consistir en instaŀlar una peça fins a terra per tal que les persones cegues puguin detectar l'element que sobresurt i el puguin bordejar.

Una millora més que cal destacar sobre aquests aspectes d'accessibilitat ha estat adaptar el reglament de viatgers al format conegut internacionalment com a Lectura Fàcil, del qual l'EMT ha estat pionera. S'ha fet un pòster amb aquest sistema que anirà dins dels vehicles. Amb aquesta mesura es facilita l'accés a la informació de forma clara i comprensible a un percentatge de població que té dificultats lectores que arriba al 30%.

Igualment, cal subratllar l'inici de la primera fase de millora de la senyalització a les marquesines amb la instaŀlació de planxes a la part superior.

Font: Ajuntament de Tarragona

L'EMT de Tarragona promou actuacions per millorar l'accessibilitat en les parades

[Tornar a Notícies]

 
Carrer d' Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona