Iconos cabecera

Destaquem

  • A l’Aeroport i al tren en bus A l’Aeroport i al tren en bus
    Horaris bus Aeroport de Reus i estació tren AVE

Territori i Sostenibilitat millora les línies de bus de Cambrils i Vila-seca amb Reus per a afavorir la mobilitat als centres universitaris (06/09/2017)

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, i el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa han presentat avui, juntament amb l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza i l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, les millores que el Departament de Territori i Sostenibilitat posarà en funcionament a partir del 12 de setembre en les línies de bus que comuniquen Cambrils i Vila-seca amb Reus per facilitar la mobilitat als centres universitaris. Aquestes millores es traduiran en noves expedicions ràpides que permeten la connexió entre aquests municipis i que, en especial, donen cobertura a la zona del campus de Bellissens, a Reus.

Amb aquest objectiu, s’incorporen dos nous serveis de bus entre Cambrils i Reus i entre Vila-seca i Reus. Aquests serveis comptaran amb 9 expedicions d'anada i tornada en el cas del servei Cambrils-Reus i 12 expedicions d'anada i tornada en el cas del servei Vila-seca-Reus, de dilluns a divendres feiners que efectuaran parada al campus de la Universitat Rovira i Virgili de Bellissens i a l'estació d'autobusos de Reus. La incorporació d'aquestes mesures comporta una despesa anual de prop de 210.000 euros que serà assumida pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

En aquest sentit, Ricard Font ha posat de relleu que amb aquestes millores “connectem municipis, centres sanitaris, espais universitaris i espais de lleure”, en una oferta de transport públic, “pensada pels ciutadans que viuen i treballen al Camp de Tarragona i pels turistes que visiten el nostre país”. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha argumentat que “l'èxit de les mesures que hem posat en servei en mesos anteriors, amb creixements d’entre un 30% i un 50% de demanda, ens avala per seguir posant nova oferta en servei”. Així mateix, ha remarcat que “els municipis del Camp de Tarragona i la Generalitat estan fent una feina en comú que donarà fruits a curt termini tant pel que fa a la planificació d'infraestructures com de nous serveis”.

Les noves expedicions

En el cas del servei Cambrils – Reus, recollint la petició de l’Ajuntament de Cambrils, les noves expedicions faran parada a l'estació de busos del municipi i a Vilafortuny per tal de cobrir també les necessitats d'aquest nucli. El servei entre estacions s’efectuarà en 30 minuts i permetra, conjuntament a la resta d’oferta de serveis ja existents entre Cambrils i Reus oferir una alternativa en transport públic al vehicle particular.

En concret, el global del corredor comptara amb 32 expedicions d’anada i tornada, de les quals 9 accediran a Reus per Bellissens, constituint-se en una alternativa per als nombrosos estudiants de la URV. Aixiì mateix, es garanteix la cobertura en les principals franges horaÌries del matiì, de manera que els usuaris de l’Hospital Sant Joan de Reus disposin d'una bona opció en els seus desplaçaments.

D’altra banda, pel que fa al servei Vila-seca – Reus, amb les noves expedicions es preveu atendre una doble demanda de mobilitat: tant per accedir als centres universitaris de Reus com als de Vila-seca. Amb les noves expedicions, la comunicació entre els dos municipis disposarà en total de 18 anades i 19 tornades per atendre la mobilitat, tenint en compte que ambdós municipis també estan connectats de forma directa per serveis ferroviaris.

Aquestes noves expedicions seran gestionades per Empresa Plana, que ja presta el conjunt de serveis entre aquestes poblacions i formaran part del sistema tarifari integrat de l'ATM del Camp de Tarragona.

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

Territori i Sostenibilitat millora les línies de bus de Cambrils i Vila-seca amb Reus per a afavorir la mobilitat als centres universitaris

[Tornar a Notícies]

 
Carrer d' Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona