Iconos cabecera

Destaquem

  • A l’Aeroport i al tren en bus A l’Aeroport i al tren en bus
    Horaris bus Aeroport de Reus i estació tren AVE

El servei d’autobús municipal de Calafell guanya un dels premis al transport públic més prestigiosos de l’Estat espanyol (29/11/2017)

El servei de transport urbà municipal de Calafell ha guanyat un dels premis de transport públic més prestigiosos de l’Estat espanyol. El que des de 1992 concedeix la revista especialitzada “Autobuses&Autocares”. Calafell l’ha assolit enguany en la categoria de transport urbà per a petits municipis, mentre que el de grans ciutats ha recaigut en València.

Els premis es lliuraran el proper 13 de desembre, en un acte que es realitzarà Madrid, al recinte firal d’IFEMA.

Els guardons es concedeixen a empreses de transport i per això el de Calafell recau en Hife SA, però de forma expressa pel servei que presta al municipi, com a adjudicatària del servei de transport urbà. En el cas de València, el premi és per a l’Empresa Municipal de Transports (EMT), que dona servei a la ciutat i les poblacions limítrofes d’Alboraia, Alfafar, Burjassot, Mislata, Tavernes Blanques, Vinalesa i Xirivella. A més, s’ha premiat Interbus, amb base a San Sebastián de los Reyes, com a millor empresa de transport regular, i a Autocares Vánez Olmedo, d’Alahurín de la Torre, com a millor transport discrecional.

Al llarg dels anys, el premi al millor transport urbà ha recaigut en ciutats com Santander, Bilbao, Múrcia, Sant Sebastià, Logronyo, Càceres o Parla. La categoria de municipis petits és nova d’enguany, i en la seva primera edició ha estat per a Calafell. La nova categoria vol reconèixer l’esforç dels municipis amb menys pressupost per oferir a la seva ciutadania un servei de transport públic local.

Fonts de l’organització dels guardons han explicat que, en el cas de Calafell, s’ha tingut en compte la dificultat d’un municipi extens i molt dispers. On, per exemple, hi ha un nucli, com Segur, amb 150 quilòmetres de carrers, els mateixos que té l’Eixample de Barcelona, però amb una densitat de població molt inferior. “Per no parlar del pressupost que té l’Ajuntament de Barcelona i el que té Calafell, o del fet que nosaltres no tenim subvencions i només podem finançar el servei de transport amb els impostos locals”, explica Juanjo García, regidor de Transports de l’Ajuntament.

Font: Ajuntament de Calafell

El servei d’autobús municipal de Calafell guanya un dels premis al transport públic més prestigiosos de l’Estat espanyol

[Tornar a Notícies]

 
Carrer d' Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona