Iconos cabecera

Destaquem

  • A l’Aeroport i al tren en bus A l’Aeroport i al tren en bus
    Horaris bus Aeroport de Reus i estació tren AVE
  • SEM 2018SEM 2018
    Setmana Europea de la Mobilitat 2018

Territori i Sostenibilitat licita les obres de condicionament de la C-51 a Vilardida per un valor de 7,2 MEUR (09/03/2018)

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de condicionament de la carretera C-51 al seu pas pel nucli de Vilardida (Alt Camp), per un import de prop de 7,2 MEUR. Els treballs, que també inclouen la construcció d’una rotonda a l’altura de la Bisbal del Penedès, s’iniciaran la tardor vinent, un cop finalitzin les prospeccions arqueològiques previstes.

El tram que es millorarà té una longitud de 2,4 quilòmetres de longitud, entre els municipis de Vila-rodona, Montferri i Bràfim i les principals actuacions que es duran a terme són l’eixamplament i millora del traçat de la carretera. El termini d’execució de les obres és d’11 mesos pel que fa al condicionament i de 6 mesos, el de la rotonda.

En concret, els treballs consistiran en:

• Eixamplament de la carretera en el tram que actualment té 6,2 metres d’amplada fins als 10 metres previstos, amb dos carrils per a la circulació de 3,5 metres d’amplada i dos vorals d’1,5 metres.
• Millora de revolts en el recorregut i construcció d’una petita variant de traçat –d’uns 500 metres de longitud– a la zona de l’encreuament amb la carretera de Montferri (T-204). Aquesta variant es desplaça cap al sud de la carretera actual i inclou la formació d’un tercer carril central per accedir a la T-204 i un altre per accedir a l’actual C-51, a la zona del nucli de Vilardida. A partir del tercer carril central, es construirà un tram d’uns 170 metres de nova carretera T-204.
• Millora de l'actual pont sobre el riu Gaià pel pas del tronc de la carretera, tot reparant els voladissos i formant dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,2 metres.
• Formació de nous accessos a la rotonda de la carretera de Bràfim, on hi ha una benzinera, zona de rentat i un restaurant.
• Construcció de nous camins a cada costat de la carretera, per a permetre l’accessibilitat als terrenys propers. Tindran 5 metres d’amplada i es pavimentaran amb un tractament superficial de graveta amb reg asfàltic. En total, es preveuen uns 4,2 quilòmetres de camins.
• Construcció de passos per donar continuïtat al trànsit de vehicles agrícoles. L’obra inclou un nou pas superior de 21 metres de longitud, un nou pont sobre el riu Gaià, el creuament amb un pas inferior tipus calaix amb el camí de les Terres del Gaià i un nou pas inferior per a l’accés a Vilardida dels vehicles agrícoles.

Rotonda a la Bisbal del Penedès

D’altra banda, el projecte inclou la construcció d’una rotonda a la mateixa carretera C-51, al seu pas pel Baix Penedès, al terme de la Bisbal del Penedès, en l’encreuament amb la T-240. El giratori, de 56 metres de diàmetre exterior, permetrà millorar la seguretat viària i la canalització dels moviments dels vehicles.

La rotonda tindrà 6 ramals: dos per donar continuïtat a la C-51; un per a connectar amb la T-240 (cap a la Bisbal del Penedès i els tres brancs restants connectaran amb els vials de servei existents. Es preveu formar uns 400 metres nous en les connexions amb el vials de servei i 300 metres de nova carretera T-240.

La calçada anular de la rotonda estarà formada per 2 carrils de 4 metres, un voral exterior d’1,5 metres i un voral interior de 0,5 metres. Es preveu l’enllumenat amb 4 columnes de 10 metres d’alçada. Al centre de la rotonda es coŀlocarà un pal d’11 metres amb aerogenerador, panells fotovoltaics i antenes de comunicació.

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

Territori i Sostenibilitat licita les obres de condicionament de la C-51 a Vilardida per un valor de 7,2 MEUR

[Tornar a Notícies]

 
Carrer d' Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona