Iconos cabecera

Highlights

  • To the Airport & train on bus To the Airport & train on bus
    Reus Airport & AVE train station bus timetable
  • T-12 CardT-12 Card
    For boys and girls from 4 to 12 years old

Territori i Sostenibilitat reforça els serveis d’autobús a la Universitat Rovira i Virgili (30/07/2019)

El Departament de Territori i Sostenibilitat reforçarà diversos serveis d’autobús al campus de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a partir de l’inici del pròxim curs. El director de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, s’ha reunit avui amb la rectora de la URV, María José Figueras, i ha presentat les millores que s’aplicaran, en concret, a les línies exprés e1: Vendrell – Torredembarra – Tarragona, e4:Reus – Tarragona i e6:Tarragona – Vila-seca- Salou i a la línia Tarragona – Valls des de l’interior. Aquestes actuacions tenen la voluntat d’atendre les peticions fetes per la Universitat.

Més expedicions als campus Sescelades i Catalunya de l’e1 (El Vendrell – Torredembarra – Tarragona)

A partir del 12 de setembre, la línia de bus exprés e1, entre el Vendrell i Tarragona incorporarà 4 noves expedicions d'anada i 3 de tornada, de les quals 2 anades i 2 tornades cobriran les necessitats d'arribada i sortida ajustades als horaris universitaris (estudiants i personal). Aquestes expedicions corresponen als dies feiners, de dilluns a divendres, tret del juliol i de l’agost.

La línia exprés Vendrell - Torredembarra - Tarragona es va implantar el 2014 amb 7 anades i 7 tornades de dilluns a divendres. Posteriorment, atesa la bona acollida de la nova línia, es va incrementar l'oferta amb 2 anades i 2 tornades de dilluns a divendres més. Fruit de les noves possibilitats que aquesta línia oferia per a connectar la comunitat d’estudiants d'aquests municipis amb les universitats de Tarragona, la URV havia demanat la connexió directa dels campus Sescelades i Catalunya amb aquest àmbit.

Més expedicions entre Reus i el campus Sescelades, mitjançant el bus exprés e4: Reus-Tarragona

La línia de bus exprés e4:Reus – Tarragona, en funcionament des de 2015, oferirà a partir de l’inici del nou curs, dues noves anades i dues noves tornades per a connectar els estudiants de Reus i Tarragona amb els seus respectius campus universitaris. Aquests nous serveis es desenvoluparan de dilluns a divendres tret de juliol i d’agost.

La línia exprés e4:Reus - Tarragona compta actualment amb 22 anades i 22 tornades de dilluns a divendres tret de juliol i agost, 13 anades i 13 tornades de dilluns a divendres en els mesos de juliol i agost i 5 anades i 5 tornades dissabtes i festius. Així mateix, fins ara comptava amb 6 expedicions d’anada i 6 de tornada entre els Campus Bellisens de Reus i els Campus Sescelades i Catalunya de Tarragona. A partir del nou curs, seran 8 les expedicions d’anada i 8 les de tornada.

Reforç de la connexió amb el campus Vila-seca, mitjançant el bus exprés e6: Tarragona-Vila-seca-Salou

La línia de bus exprés e6: Tarragona – Vila-seca – Salou, que dona cobertura al campus Vila-seca de la URV, comptarà amb dues noves expedicions que millorarà la coordinació amb els horaris lectius. En concret, els nous serveis permetran arribar al campus a les 7:20 hores i a les 14:20 hores, respectivament, per a facilitar l’entrada a les classes de matí i de tarda.

Addicionalment, s’aplicaran millores en el recorregut per a reduir el temps de viatge.

Millores a la línia Tarragona – Valls per l’interior: accés directe al campus Sescelades i noves expedicions

Actualment, existeixen quatre línies que connecten Valls amb Tarragona, tres per l’N-240, i l’altra, per carreteres interiors que connecten els municipis de Vallmoll, la Masó, Rourell, Vilallonga del Camp, el Morell, la Pobla de Mafumet, Constantí i el polígon industrial Riuclar amb Tarragona.

La línia interior arriba a l'estació d'autobusos entrant a Tarragona per l'oest mitjançant la connexió entre l'A-27 i la T-11. A partir del 12 de setembre, s’implanta un canvi de recorregut, de manera que des del polígon industrial de Riuclar, es podrà accedir a Tarragona per l’N-240, de manera que es podrà fer una parada a la marquesina que dona servei al campus Sescelades.

Aquesta millora suposa que tots aquests municipis interiors podran accedir de forma directa al Campus, ja que ara ho han de fer amb transbordament a l'estació de Tarragona amb els autobusos urbans, amb un guany de temps molt important.

D'altra banda, la proposta incorpora una nova expedició entre Vilallonga, el Morell i Tarragona a primera hora del matí i una prolongació d'una expedició existent fins a Vilallonga del Camp. Finalment, la proposta també incorpora dues noves parades al polígon Riuclar per donar cobertura a la part oest d’aquest important polígon.


Increment dels descomptes a les T-Mes, T-50/30 i T-10/30

L’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona han signat una addenda en el conveni de coŀlaboració amb la URV que comportarà un increment en el descompte per la comunitat universitària (estudiants, personal d’administració i serveis, personal docent i investigadors) en diversos títols del sistema tarifari integrat d’aquest àmbit.

Fins ara, aquest conveni, que vol potenciar l’ús del transport públic a l’àmbit de l’ATM del Camp de Tarragona, possibilitava un descompte del 10% sobre el preu final de les T-Mes, T-50/30 i T-10/30. A partir del nou curs, els descomptes seran els següents:

• 15% pels títols de transport d’1 zona.
• 15% pels títols de transport de 2 zones.
• 20% pels títols de transport de 3 zones.

Aquest descompte, que és complementari al prop del 53% de descompte que ja proporciona l’ATM al conjunt del sistema, està finançat per la URV.

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

Territori i Sostenibilitat reforça els serveis d’autobús a la Universitat Rovira i Virgili

[Back to news]

 
Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona