Iconos cabecera

Highlights

  • To the Airport & train on bus To the Airport & train on bus
    Reus Airport & AVE train station bus timetable
  • T-12 CardT-12 Card
    For boys and girls from 4 to 12 years old

La URV amplia els descomptes en els títols del transport integrat al 15% per a 1 i 2 zones i al 20% per a 3 zones (04/09/2019)

La rebaixa del cost de les targetes T-Mes, T-50/30 i T-10/30 està en l’ampliació del conveni entre la URV i el Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona, Autoritat Territorial de la Mobilitat.

L’1 de setembre han entrat en vigor els nous descomptes en els títols del transport integrat del Camp de Tarragona amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat de la comunitat URV en transport públic i reduir les emissions de CO2. Així, els estudiants, el personal d’administració i serveis i el personal docent i investigador que utilitzin la T-MES, la T-50/30 i la T-10/30 tenen ara un descompte del 15% pels títols d’1 i de 2 zones i del 20% pels de 3 zones. Fins aquest moment, el descompte per a les tres zones era del 10%.
Les noves bonificacions ja s’aplicaran quan els membres del coŀlectiu de la URV comprin o recarreguin la seva targeta. Cal que ho facin als Centres d'Atenció al Client de l'ATM (C. Pere Martell 1 - Estació d’autobusos - i C. Soler 4 de Tarragona), o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana dels Serveis Territorials de Tarragona del Departament de Territori i Sostenibilitat (C. Anselm Clavé 1 de Tarragona - Casa Gasset), i que presentin el carnet universitari per acreditar que estudien o treballen a la URV. Els estudiants que encara no tenen el carnet poden presentar la matrícula del curs.
Els descomptes són a càrrec de la URV i estan previstos a l’ampliació del conveni entre la Universitat i el Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona, Autoritat Territorial de la Mobilitat, que aporta les targetes personalitzades de transport.
El sistema tarifari integrat permet a tots els usuaris utilitzar els diferents sistemes de transport (bus urbà, interurbà i tren) amb una única targeta. L’augment dels descomptes pretén incentivar l’ús del transport públic per comptes del vehicle privat, que té una incidència directa en les emissions de CO2. A més a més, amb la major bonificació dels títols de 3 zones s’afavoreix els estudiants que viuen als municipis més allunyats dels campus.

Incrementa el nombre d’usuaris i es redueix l’emissió de gasos d’efecte hivernacle

Actualment, més de 3.200 membres de la comunitat universitària tenen targetes de transport públic nominals actives, més d’un miler dels quals les fa servir de forma regular. El seu ús incrementa i només el darrer curs (2018-19) es van fer el 22% més de recàrregues que l’anterior utilitzant els descomptes, passant de 9.779 a 11.971, la qual cosa suposa que la comunitat universitària ha fet 375.000 viatges aquest curs passat. Això ha suposat una reducció de 90 tones de gasos d’efecte hivernacle per part de la comunitat universitària.
De fet, incentivar l’ús del transport públic és una de les actuacions que la URV impulsa responent a la declaració sobre emergència climàtica aprovada pel Claustre el 26 de juny i a l’objectiu de reducció del 20% dels gasos d’efecte hivernacle entre els anys 2005 i 2020. Així, si els més de 3.000 usuaris de les targetes URV-ATM optessin pel vehicle particular, les emissions anuals de la URV creixerien en més de 500 tones GEH/any.

Més expedicions d’autobús als campus de Tarragona, Reus i Vila-seca

Les noves bonificacions dels títols de transport integrat se sumen a l’increment de freqüències d’autobús interurbà que connecten els municipis del Camp de Tarragona amb els campus Catalunya, Sescelades, Bellissens i Vila-seca. La millora del servei d’autobús es farà efectiva el 12 de setembre amb noves expedicions de les línies exprés e1 (Vendrell – Torredembarra – Tarragona); e4 (Reus – Tarragona), i e6 (Tarragona – Vila-seca – Salou), així com també a la línia Tarragona – Valls des de l’interior.
Font: URV – ATM Camp de Tarragona.

La URV amplia els descomptes en els títols del transport integrat al 15% per a 1 i 2 zones i al 20% per a 3 zones

[Back to news]

 
Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona