Iconos cabecera

Highlights

  • To the Airport & train on bus To the Airport & train on bus
    Reus Airport & AVE train station bus timetable
  • T-12 CardT-12 Card
    For boys and girls from 4 to 12 years old

Territori i Sostenibilitat millora l'accessibilitat a les marquesines de les parades dels autobusos interurbans (18/11/2019)

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat el procés per a la millora de l’accessibilitat i el confort de les marquesines de les parades d’autobús interurbà que són de la seva competència per donar compliment a les normes sobre l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda. En concret, des de l’estiu s’han realitzat reformes en 135 marquesines distribuïdes per tot el territori i s’aniran remodelant progressivament fins a arribar a les prop de 1.500 que hi ha a tot Catalunya.
A la demarcació de Barcelona s’han millorat 89 marquesines, a la de Lleida, i a la de Tarragona, 32. Abans que acabi l’any està previst començar a la demarcació de Girona.

El següent quadre mostra el total de marquesines que hi ha en cada demarcació:
Demarcació Nombre de marquesines
Barcelona 577
Girona 366
Lleida 261
Tarragona 290
Total 1.494

Les millores consisteixen en la reforma dels diferents elements que constitueixen l’interior de la marquesina. En concret, se substitueixen els bancs existents per uns de nous amb reposabraços i amb l’alçada d’acord amb la normativa corresponent. També s’incorpora un nou element, el suport isquiàtic, una barana per recolzar-se que té com a objectiu la comoditat dels usuaris. Finalment, es desplaça el planímetre amb la informació dels horaris i les parades a l’altra banda de la marquesina per tal que no interfereixi ni amb les persones assegudes al banc ni amb el suport isquiàtic.
Aquestes actuacions formen part del contracte de manteniment i conservació de marquesines que es va adjudicar el 2016 a Clear Channel.

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

Territori i Sostenibilitat millora l'accessibilitat a les marquesines de les parades dels autobusos interurbans

[Back to news]

 
Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona