Iconos cabecera

Destaquem

  • A l’Aeroport i al tren en bus A l’Aeroport i al tren en bus
    Horaris bus Aeroport de Reus i estació tren AVE
  • SEM 2019SEM 2019
    Setmana Europea de la Mobilitat 2019

Tarragona comptarà amb una xarxa d'aparcaments per a bicis i patins (12/08/2019)

El tinent d’alcalde de Mobilitat i portaveu de govern, Xavi Puig, va reunir-se la setmana passada amb diferents empreses interessades a instaŀlar-se a la ciutat per oferir el servei de lloguer de patinets i bicis elèctrics.

Durant la reunió, s’ha constatat la bona voluntat per coŀlaborar en fer un bon ús de l’espai públic i avançar cap a una mobilitat cada cop més sostenible i cívica. En aquest sentit, el conseller ha explicat que la voluntat de l’Ajuntament és facilitar que aquests nous sistemes per desplaçar-se per la ciutat estiguin disponibles també a Tarragona. “Ens trobem en un context de transició, on la tecnologia i l’economia avancen més de pressa que l’administració, per això no ha de suposar un problema”, ha assegurat Puig. I ha afegit: “Ens plantegem la implantació d’aquests nous serveis com una oportunitat per potenciar aquesta transició cap a una cultura de la mobilitat més oberta i diversificada” i ha puntualitzat “sempre tenint en compte que els vianants són la prioritat”.

En aquest sentit, l’Ajuntament està obert a la implantació d’aquestes iniciatives privades a la ciutat, amb el respecte a la lliure competència i a la normativa comercial vigent. Però, tal com s’ha apuntat en la reunió, és necessària una ordenació de l’espai públic i és en aquest punt on intervé l’administració local. Puig ha explicat que s’establirà un model de coŀlaboració amb les empreses per multiplicar els punts d’aparcaments de bicis i patins, tant lliures com usuaris d’aquestes empreses.

Cal recordar que des de finals de l’any passat, l’Ajuntament compta amb un decret que clarifica alguns aspectes de l'aplicació de la normativa municipal vigent sobre els anomenats vehicles de mobilitat personal (VMP). D'aquesta manera, als vehicles de mobilitat personal que disposen de motor se'ls aplica l'article 62 de l'esmentada ordenança general de convivència i ús dels espais públics de Tarragona, equiparant-los a les bicicletes, de manera que han de circular preferentment per les zones reservades o per la calçada. Els patinets elèctrics (com ja era el cas fins ara de les bicicletes i dels monopatins) només poden circular per les àrees reservades als vianants, tot respectant la prioritat de pas d’aquests i adequant la seva velocitat a la del pas d’una persona.

Font: Ajuntament de Tarragona

 Tarragona comptarà amb una xarxa d'aparcaments per a bicis i patins

[Tornar a Notícies]

 
Carrer d' Anselm Clavé, 1 43004 Tarragona